Posts

Showing posts from February, 2018

5 Kesilapan BESAR Ramai Photographer Amatur

Image
Mengaku jelah. Kita semua pernah buat silap. Kalau korang tengah baca blog post ini kemungkinan besar korang ni memang seorang photographer atau seseorang yang minat fotografi. Tak kira lah skill level korang tahap mana sekalipun, bagi saya korang wajib elakkan dari buat lima kesilapan yang saya akan ceritakan kat korang ni!
WARNING: PENULISAN INI PEDAS. KALAU TERASA... BAGUSLAH HAHAHA
1. Tak baca user manual.
Ramai orang beli kamera lepas tu user manual buang je. Setiap kamera dalam kotak dia tu wajib ada diberi user manual yang menerangkan segalanya pasal cara nak guna kamera tu.
Butang ini kalau tekan apa fungsinya. Menu option ini kalau pilih apa jadi. Kalau keluar error message code berapa apa maksudnya. Macam-macam lagi lah. Dari user manual tu selain belajar cara guna kamera, kita jugak boleh belajar apa kemampuan sebenar kamera kita. Zaman sekarang ni kamera power-power belaka. Takyah model mahal, model murah pun macam-macam benda sebenarnya dia boleh buat. Korang je yang tak …

Racun

ShaShinKi.com - 150x300 Warning