Posts

Showing posts from September, 2017

5 Cara Buat Duit Melalui Fotografi (Selain Wedding)

Image
"Pergh power la kamera ko." "Thanks." "Kau shoot wedding kan?"
Korang mesti dah banyak kali lalui perbualan seperti ini. Bila photographer je, mesti shoot wedding. Photographer je, shoot wedding. Yelah memang ramai photographer kat Malaysia ni shoot wedding. Tapi memang takde cara lain lagi ke untuk cari makan selain daripada wedding?
Dalam blog post kali ini mari kita bincangkan 5 cara lain untuk menjana pendapatan melalui fotografi, berserta pros dan cons setiap genre itu.

1) Fotografi Fesyen

Tahukah anda bertapa banyaknya bisnes butik dan seller tudung di luar sana? Dalam genre fotografi fesyen, korang perlu ambil gambar model yang peragakan produk fesyen mereka untuk mereka guna untuk buat jualan produk. Kalau korang pandai shoot portrait, inilah market korang boleh cari. Tambah lagi, kalau korang ada studio, korang ada kelebihan besar untuk lagi berjaya dalam industri ini.
Apa yang best: - Dunia muslimah fashion berkembang dengan pesat, ada sangat banyak…

Racun

ShaShinKi.com - 150x300 Warning