Posts

Showing posts from January, 2017

Pengalaman Ditipu Oleh Orang Korea - Variable & Constant Aperture Lens

Image
Dalam posting kali ini saya nak bercerita mengenai dua jenis lens zoom yang ramai photographer perlu tahu bezakan.
Sambil tu saya nak kongsi sikit cerita mengenai pengalaman pertama kali saya beli kamera pada tahun 2011. Pada masa tu saya masih baru dan banyak tak tahu pasal kamera. Yelah zaman noob. Pada masa itu saya sedang belajar bahasa Korea di Seoul National University, tahun pertama sekali di Korea. Saya duduk lima tahun di Korea, ramai je orang Korea baik belaka, cuma dalam lima tahun memang terjumpa lah satu dua ekor syaiton hahaha.

Saya dah kumpul duit biasiswa dengan jimat-jimat makan dan bercadang nak beli Canon 600D. Saya pun pergi ke satu kawasan mall barang elektronik yang besar di Yongsan Station, satu stesen kereta api yang besar giler dan dikelilingi oleh shopping mall jual barang elektrik.

Lalu je kat sini, brader-brader kedai tegur dan tarik tangan kita. Siapa pernah pergi Mekah tau lah petangai penjual nak tarik pelanggan macam mana. Korean kat situ pun lebih ku…

Racun

ShaShinKi.com - 150x300 Warning