Posts

Showing posts from June, 2016

Best Ke Burukkan Komuniti Islam di Korea?

Image
That's me. Pelajar, pernah menetap di Korea selama lima tahun dan sekarang dah kembali ke Malaysia awal tahun ini.

Dah tiga kali dah pelancong buat cerita buruk kat komuniti Islam di Korea Selatan dan website-website terkenal repost cerita itu sebarkan ke satu dunia.


Kes kena halau dari masjid - baca disini


1) Ramai orang nak berhijrah ke Korea untuk mencari peluang hidup yang lebih baik. Untuk elakkan squatters datang tidur di masjid, pakai heater masjid (mahal oi bill heater), masjid terpaksa ditutup sementara dari naik matahari hingga zohor.

2) Orang Korea tak berapa reti English. Pakcik tu ramai pelajar Malaysia kenal dia. Dia tak reti nak cakap English kat pelancong tu keluar, itu yang nampak macam menghalau. Pakcik tu kalau tegur baik sebenarnya.

3) Masjid dalam bahasa Korea memang direct translation "Islam Temple". Tempat ibadat dan tempat suci diorang semua dipanggil 'temple'.

4) Hang pun datang lewat matahari dah nak naik lepas tu nampak dua sejadah ben…

Racun

ShaShinKi.com - 150x300 Warning